Deniz kuvvetleri belli miktarda astsubay ihtiyacını erbaş ve erlerden karşılamaktadır. denkomda görev yapan her asker kendi bıranşında 2 senede bir açılan astsubaylık sınavına katılma hakkı vardır. Fakat işin ilginç tarafı Kara ve hava kuvvetlerinde görülemeyecek branşlar arasında SAT ve SAS bıranşıda vardır. nasıl oluyor derseniz anlatayım. Astsubaylık sınavına başvururken girmek istediğiniz bıranşı Deniz piyade , SAT veya SAS olarak işaretliyorsunuz. Sınav günü Karamürselbey Eğitim ve öğretim komutanlığında toplandıktan sonra Denizz piyade , SAT ve SAS olmak isteyenler ayrılır. Bu ayrılan askerler üsse gelen SAT ve SAS lara teslim edilir. SAT ve SAS lar bu askerleri bedeni yeterlilik testine sokarlar. nelermi var şınav , mekik , barfiks , takım savunması 3 km koşu bunları geçenler ikinci sınava İstanbul Su altı kurtama gurup komutanlığına çağrılarak havuz sınavlarına tabi tutulurlar. Havuz dibinden alet çıkarma , nefes tutma , havuzda su dolu gözlüğü suyu boşaltıp gözüne takıp su üstüne çıkma , tüm yüzme stilleri bunlarıda geçen askerler yazılı ve sözlü sınava tabi tutulduktan sonra kazanırlarsa tuzla piyade astsubay okulu açılana kadar birliklerinde görev yapmaya devam ederler. Okul açıldıktan sonra 2 yıl eğitim aldıktan sonra eğitimi müteakip amfibi tugaya tayin olurlar. Bu tugayda görev yaparken açılan ilk sat sas ihtisas kursuna çağrılarak sat ve sas eğitimine başlarlar. başarıyla bitirirlerse ne mutlu onlara bitiremezlerse deniz piyade olarak göreve devam ederler.

LinkBack URL
About LinkBacks

Tweet