ORTAKLIK
Arkadaşlar üzüntüyle belirtirimki son sıralarda forumda yapılan ortaklıklarda herkesin hesabı çalınıyor. Benim tavsiyem forumda kimse kimse ile ortak olmasın bunun 1-2 nedeni var.Bunlar:
1-Diyelim forumda siz başlık açtınız:"ORTAK ALINACAK" diye. Ortak olduğunuz kişileri tanımıyorsunuz ki onlar hesabı çaldıklarında onları bulamıyorsunuz.Tek yapabileceğiniz "Allah'tan bul." demek.
2-Birden fazla ortaklıkta kimin hesabı çaldığını bile bilemessiniz.
Sonuçları:
1-Elbette herkesin hesabında azda olsa nadir pokeler vardır.Bunlar gider.
2-Hesabı geri alamassanız:galibeyetler,rozetler ve isim hakkı elinizden gider.Şimdi herkes diyecek isim hakkı nedir diye.İsim hakkı şu diyelim ben oyunda: FeDeraJ diye bi hesap açtım. Herkes bu hesabu tanır.![]()
HACKLENMEK
Evet buda hesabınızın elinizden gitmesinin diğer yolu.Hacklenmek ikiye ayrılır.Sanal hacklenmek,Gözlem hacklenmek.
Sanal hacklenmekiyelim bir e-mail geldi.Spamlı hemde.Siz indirdiniz.İçinde virüs taramasında Trojan diye birşey çıktı yada çıkmadı.Ama sonuçta içinde var değil mi trojan.Peki bu Trojan nedir?Trojan size geldiğinde sizin girdiğiniz her site,oyun,program,msn,e-mail,banka hesabı isim ve şifresi trojan sahibine bir elektronik ileti ile iletilir.Sonuçta hesap gider.
Bir başka yol ise sanal hacklenmekte msn hacklenişi. Bunu gerçek hackerlar kullanır. Bundan kurtulmanın tek çaresi MSN ye kayıt ettiğimiz kişileri özenle seçmek.
Gözlem Hacklenmek: Bu şöyle olur. Daha çok internet cafe yada. Toplu kişilerin kullandığı dershane,vakıf,okul bilgisayarlarından oyuna giren kullanıcılarda görülür. Nedenleri oynadığınız pcde trojan olması,Siz oyuna girerken gözetlenmiş olmanız,loginde kayıtlı bırakmanız hesabınızı
Alıntıdır...

LinkBack URL
About LinkBacks
iyelim bir e-mail geldi.Spamlı hemde.Siz indirdiniz.İçinde virüs taramasında Trojan diye birşey çıktı yada çıkmadı.Ama sonuçta içinde var değil mi trojan.Peki bu Trojan nedir?Trojan size geldiğinde sizin girdiğiniz her site,oyun,program,msn,e-mail,banka hesabı isim ve şifresi trojan sahibine bir elektronik ileti ile iletilir.Sonuçta hesap gider.

Tweet