Nuri Bilge Ceylan'ın 64. Cannes Film Festivali (11-22 Mayıs 2011) kapsamında Juri Büyük Ödülü'ne layık görülen filmidir.
Başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel'in paylaştığı film, bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini konu almaktadır. On bir hafta süren filmin çekimleri Keskin'de gerçekleşti.
TRT'nin de katkısıyla, Bosna Hersek ve Türkiye'nin ortak yapımı olan film 11-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 64. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girdi ve "Jüri Büyük Ödülü"'nü kazandı.
Bir Zamanlar Anadolu'da; Nuri Bilge Ceylan, Ercan Kesal ve Ebru Ceylan tarafından yazıldı. Filmin temelinde Ercan Kesal'in doktorluk yaptığı dönemde yaşadığı ve Kırıkkale'nin bir kasabasında işlenen cinayetin soruşturma süreci var. Ebru Ceylan, filmin öyküsüne olan yakınlığını "Memur dünyasını yakından biliyorum, deneyimlerimi paylaştım. Kadınlar bu filmde çok yok ama erkek dünyasında ortaya çıkan masumane kadın imgesinin önemli olduğunu sanıyorum." sözleriyle belirtti. 64. Cannes Film Festivali'nde basın gösterimi önceki gün yapılan toplantıda filmdeki "bol diyaloglar" hakkında sorulan sorulara Nuri Bilge Ceylan, bürokrasi dünyasında konuşkanlığın daha iyi geleceğini belirtti." Hikayenin bürokrasiyle olan "göbek bağı"nı Çehov sağladı. Hatta filmde Çehov'dan birkaç alıntı var. "
Film fragmanı:

2Beğeni
LinkBack URL
About LinkBacks
Tweet