Kenan Çoban İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sorularını cevapladı
Geçtiğimiz hafta Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni ziyaret eden Kurtlar Vadisi Pusu ekibi öğrencilerin sorularını yanıtlamıştı.
Doç. Dr. Nuh Arsalantaş'ın modere ettiği söyleşiye senarist Bahadır Özdener, Ayşe Çiğdem Batur(Savcı Leyla)ve Kenan Çoban(Abdülhey) katılmıştı.
Söyleşinin bu kısmında Kenan Çoban'a sorulan soruları ve Çoban'ın verdiği cevapları bulacaksınız
Neden Abdülhey ismi?
Gerçek adım Kenan Abdülhey Çoban. Bu ismin anlamı çok büyük. (Abdülhayy: hayat verenin kulu anlamına geliyor) Girdiğim işlerde başarılı olmayı bu isme borçluyum
Kurtlar Vadisi'ne nasıl girdiniz?
2003 yılında kamera arkasında başladım. Bir süre sonra Abdülhey karakteriyle diziye dahil oldum. Pana Film benim için bir okul. Her bölümde yeni bir ders öğrendim.
(Bahadır Özdener araya giriyor...)
Abdülhey'i diziye dahil ettiğimizde oyuncu cuntası kazan kaldırdı. Aslında ilk başta Güllü Erhan'ı düşünmüştük. Ona ses çıkartmamışlardı. O biraz daha sempatikti çünkü. Karizmatik rol için Abdülhey diziye girince oyuncu cuntası "bu olmaz" dediler. Biz de "olur" dedik. Ve gerçekten oldu.
Gerçek hayatta vatandaştan aldığınız olumsuz tepkiler var mı?
Hep olumlu tepkiler alıyorum, başıma öyle şeyler gelmiyor. Yalnız sürekli şu telkinde bulunuyorlar: "sakın Polat'ı bırakma, Polat'a ihanet etme!"
Abdülhey Gaye ile evlenecek mi?
(Bu soruda Kenan Çoban, senarist Bahadır Özdener'e bakıyor, soruyu Özdener cevaplıyor...)
Senaristin senaryo sözüne güven olmaz. Yorum yapmayayım.
Kurtlar Vadisi olmasaydı şimdi ne yapıyor olurdunuz?
Dizi olmasaydı sporcu olarak devam edecektim. Sporu çok seviyorum. Belki de iyi bir futbolcu olabilirdim.
En büyük zaaflarınız neler?
En büyük zaafım çok gülmek. (Salonda kahkahalar yankılanıyor...)
Dini konularla aranız nasıl?
Elimden geleni yapıyorum. Bunu daha güzel daha iyi nasıl yapabiliriz onun için çabalamak lazım.
Günlük hayatta Memati ile aranız nasıl?
İyi. Tüm oyuncuların birbirleriyle araları çok iyi. Hatta kamera arkasındakilerle de iyi aramız. Arasıra halı saha maçı bile yapıyoruz. Yasak olduğu halde...
(Bahadır Özdener araya giriyor...) Halı saha maçlarında oyuncuların sakatlanma riskleri olduğu için oyuncu arkadaşlara çok tavsiye edilmiyor.
Hayranı olduğunuz, örnek aldığınız kişiler var mı?
En çok örnek aldığım kişi Necati Şaşmaz. Bana çok şey öğretti. Her sıkıntının başarıya sebep olduğunu öğretti.
Nerelisiniz?
Memleketim Elazığ.