Status :
Konular: 89
Aldığı Beğeniler: 3
Zemheride rüyalar
ZEMHERİDE RÜYALAR
En sevdiğim zemheri mevsimimin alacakaranlığını yaşıyordum o gece.belkide bu mevsimi benim için biraradalık anlamı taşıdığından böyle çok severdim..Rüzgar ıslığıyla karanlık odanın ardında gizemli ve ürkütücü bir fon yaparken şöminenin karşısına geçersiniz tüm ev ahalisi sıolarak o zemheride cak şöminenin saçtığı güveni hissedersiniz.Böyle bir oratamda yapılabilecek tek şey elbette konuşmak birşeyleri açığa çıkarmak olurdu.bazen sevinçleri bazen kahkahaları ama olumsuz bir yanı olmazdı böyle bir ortamın.Ellerimizde tombalamız hemen yanıbaşımızda patlamış mısırlarımız ve sıcak çayımız.Aramızda evin bir diğer ferdi minik bir kedi şömineye yakın bir yerde oturur,mırıldanarak dikkatle bizleri izler,sevinç nidalarımızla şaşırırdı.En sıcak aile rüyası bu değilmiydi.Böyle bir rüyayı da bize ancak kara kış sunabilirdi.Tombalamız ve beraberinde mısır ve çayımızda tükendiği zaman geriye sadece sohbet kalırdı.Sohbetlerimizde tükenmeye yüz tuttukça yapacak tek şey şöminenin sıcaklığına kendimizi bırakmak ve yeniden güzel rüyalara dalmak olurdu.Aynı coşkunun uyanış vakti doğduğunda üzerinizde buna değecek bir üşüme ve titreme olurdu.Malum olurya şöminemizde bir vakit sonra kendi rüyalarına teslim olurda sönerdi.En güzel uyanışlardan birisi olurdu tüm o soğuğa rağmen.Buz gibi suda yüzümü yıkar kapıya çıkardım.Bilirdim kapıda bana günaydın demeyi iple çeken Rifat abim beklerdi.O da beni görünce coşar kahvaltısını beklerdi.Kahvaltıdan sonra yapacak neyiniz olurdu ki bir tatil günü gezmekten kendine bir eğlence bulmaktan başka.Her güzel rüyaya rağmen içimde paylaşamadığım yalnızlığım önümde ise göremediğim yitik günlerim duruyordu.Oysa bu yitiklik belkide o gün Rifat abimin yaşayacaklarının yanında hiç kalırdı.Bu yitik günlerimin bile bir anlamı olduğunu farkedebilmem için Rifat abi seçilmişti sanki..Beni affet Rifat abi herşeye rağmen yitikliğin,bir başınalığın da muhteşem bir olgu bir erdem,bir üstünlük olması gereğini bana anlatacak olan kişi senmişsin
Tweet