Bu sefer biraz farklı bir makale yazmak istiyorum. Konumuz tabii ki bağımsız bir yapımcının elinden çıkan bir oyun olacak. Şimdi cüzdanınızı açın -makaleyi okuduğunuz güne göre, o anki dolar döviz kuru ne ise- ve 10 dolar edecek şekilde ayarlayın. Sonra yok ise bir Steam hesabı açın, var ise mevcut hesabınızdan giriş yaparak mağazaya uğrayın. Oradan Dead Horde oyununu bulun ve satın alın. Çünkü bu oyunsuzlukta, bu kuraklıkta ve çöl sıcaklarında 10 dolara yapacağınız en iyi iş Dead Horde oyununu satın almak olacaktır.

Farklı bir makale yazmak istiyorum dedim ya; öyle bilimsel bilimsel konuşup, kendi yorumlarımı, beklentilerimi katıp lafı uzatmak istemiyorum. Çünkü elimizdeki oyunun herhangi bir konusu yok. Evet, tek bir amaç var o da "hayatta kalmak". Ufak bir dip not: eğer cebinizde ki para 10 dolar etmediyse bir arkadaşınızla daha birleşin ve 15 dolara ikili paket alın yahut 15 dolardan fazla çıktıysa yine ikili paket alın ve arkadaşınıza hediye ederek beraber savaşın.

Oyun güzel menüsü, hoş grafikleri ve yavaş yükleme ekranı ile standartı yakalıyor. Dead Horde, Alien Shooter tarzı bir oyun. Hatta daha az çaba sarf edeceğiniz, daha basit ve grafikleri daha kaliteli bir oyun da diyebiliriz. Alman yapımcı DNS, bu konuda iyi iş çıkartmış. Oyunda "factory", "village", "airport" gibi 9 farklı harita mevcut. Bu mekanların tasarımları ve atmosferi son derece iyi hazırlanmış. Virüsün yaydığı yıkım ve insanların çaresizce ve korku içinde kaçtıklarını hissediyorsunuz. Konusu ise, bilinmeyen bir virüs yayılmıştır ve bu yıkımdan fazla kurtulan olmamıştır. Nihayetinde kurtulanlardan biri olarak bu 9 farklı harita üzerine dağılmış şekilde olan zombileri bulup yok edeceğiz. Zombileri öldürürken altın ve altın kadar puan kazanıyorsunuz sonra bu altınları silah dükkânlarında silahlarınızı güçlendirmek için kullanacaksınız. Topladığınız puanlar ise o haritadaki başarı sıranızı gösterecek. Tabii bu sıra oyunu satın alan herkesin puanına oranla belirlenecek. Arkadaşlarınızla kooperatif olarak da oynayabilirsiniz. Bu kooperatif olayının kendine has bir zevki olsa da bu oyunda biraz sinir bozucu olabiliyor. Aynı ekrandan oynuyormuş gibi birbirinizden uzaklaşamıyorsunuz. Yani sen şuraya git ben buraya gideyim yok. Yekvücut söz konusu olmuş burada. (: Yine kooperatif deneyimin bir güzel yanı ise zombilerin daha fazla ve daha zor geliyor oluşu. Bu zorluk bile sizi kesmiyorsa zorluk derecesini arttırabilirsiniz.

Oyun çizgisel bir yapıya sahip. Aslında tek göreviniz bul ve yok et üzerine olduğu için zombiler rastgele olarak haritada çıkabilirmiş. Yine de rahatsız edici değil çünkü çok fazla hareket alanına sahip değilsiniz. Oyunda birçok silah mevcut ve bunları ilerleyen bölümlerde otomatik olarak açılıyor. Ayrıca haritalarda ilerledikçe düşmanlarınız da güçleniyor, hızlanıyor ve büyüyor. Ufak tefek ve bölüm sonu canavarları bile var. Bölüm sonu canavarları ismindeki prestije aldanmayın biraz zaman alıyor öldürmesi ama çok büyük değiller. Yine oyunda ilerledikçe daha da zevk almaya başlıyorsunuz. Şahsen ilk haritayı oynarken biraz sıkılır gibi olsam da sonradan sonraya bölüm bitmeden kapatamadım oyunu. (: Bazı bölümler kullanabileceğiniz araçlar da var ve bunları çok seveceğinize eminim.

Ufak ufak bilgilerle yazıyı bitirelim. Oyunda ara ara karşınıza çıkan silah dükkânlarını iyi değerlendirin. Kullanmayacağınız silahı boş yere geliştirmeyin ve dükkânla işinizin bittiğini düşünene kadar oradan uzaklaşmayın çünkü belli bir uzaklaşmadan sonra dükkân kapanıyor. Yani geri döneyim şunu da alayım yok bir sonraki dükkâna kadar beklemek zorunda kalırsınız. Ayrıca oyunda ufak tefek oynanış ve grafik hataları var. Bunu yapımcılar da söyledi bize ve yakında çıkaracakları yama ile düzelteceklerini belirttiler. O yüzden o konulara hiç değinmedim. Hatalarını gören ve kabul eden bir firma olduklarını kanıtlıyorlar. Alman disiplini burada da iş görüyor anlaşılan. Yine edememiş kendi yorumlarımla doldurmuşum yazıyı ah bu ben. (: Bu yaz kıtlığında ve sıcağında buz gibi bir limonata tadında olan Dead Horde'u kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.