Status :
Konular: 6.592
Aldığı Beğeniler: 3375
Halit Eren
1953 yılında Yunanistan idaresinde bulunan Türk yurdu Batı Trakya'nın Gümülcine şehrinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Batı Trakya'da, lise öğrenimini Sakarya'da tamamladı. 1976'da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. 1989'da Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini ve 1995 yılında aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamladı.
Dr. Halit Eren 1981'de araştırmacı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Bölüm Başkanı olarak IRCICA'ya katıldı. Birkaç yıl zarfında Genel Direktör Yardımcılığı vazifesini üstlendi. IRCICA'nın Orta Asya ve Balkanlar'la ilgili düzenlemiş olduğu kongre ve sempozyumların koordinatörlük ve tertip heyeti üyeliğinde bulundu. İslam Konferansı Teşkilatı'nın İslam Zirvesi Konferansları, İslam Konferansı Dışişleri, Kültür ve Enformasyon Bakanları konferans ve heyetlerine iştirak etti. 2005 yılı Ocak ayında IRCICA Genel Direktörlüğüne tayin edildi.
Dr. Eren, İngiltere Türk İslam Cemiyeti kurucusu ve yöneticisi (1979-1981); Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi (1984-1994) ve Genel Başkanı (1992-1994); İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Vakfı Genel Sekreteri (1990- ); Türk Bilim Tarihi Kurumu kurucu üyesi (1989- ); Viyana'da kurulan Doğu Avrupalı Müslüman Azınlıklar Konseyi kurucu üyesi ve danışmanı (1990- ); Rumeli Eğitim Vakfı kurucu üyesi (1993- ); Türkiye Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planı İhtisas Komisyonu üyesi (1993); Batı Trakya Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı kurucu üyesi (1996) ve Başkan Vekili (1996-1998, 2002-2004); Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ikinci başkanı (1997-2001); Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve ikinci başkanı (2001- ); Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanlığı, Balkanlar danışmanı (1997) olmuştur. Halen IRCICA (İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) genel direktörlüğü vazifesini sürdürmektedir. Arapça, İngilizce ve Yunanca bilen Halit Eren, Slav dilleri ve Farsça ile iletişim kurabilmektedir.