Status :
Nereden : Nevşehir
Konular: 1.580
Aldığı Beğeniler: 89
Yüzbaşı Zeybek, Akın Zeybek gerçek adıylada Korel Cezeyirli ile yapılmış bir röportaj.

Yüzbaşı Zeybek, Akın Zeybek gerçek adıylada Korel Cezeyirli ile yapılmış bir röportaj.
Star TV’de yayınlanan "Köprü" dizisi, aylardır milyonları ekran başına kilitliyor.
Üstelik, Leyla Öğretmen ve Mühendis Tekin’inkinden sonra dizide şu sıralar yeni bir aşk daha filizlenmekte... "Köprü"nün yeni aşıkları Melis Birkan ile Korel Cezayirli, diziyi ve yeni projelerini Kelebek’e anlattı.
İzleyiciler "Köprü" dizisinde terörizmle mücadele, mafya, bürokrasi ve diğer tüm engellere rağmen yapımı süren Köprü inşaatının yanı sıra birbirlerine aşık çiftlerin de dramatik hikayelerine tanık oluyor. Mayına bastığı için ölüm kalım mücadelesi veren Leyla Öğretmen ile Mühendis Tekin’in aşkından sonra şimdi de yeni yeni kıvılcımlanmaya başlayan bir başka sevda öyküsü gündemde... Bayram’ın katillerini araştıran Yüzbaşı Zeybek ile Elmas birbirlerinden hoşlandıklarını bakışlarından ve konuşmalarından hissettirmeye başladılar. Elmas’ı oynayan Melis Birkan ile Zeybek Yüzbaşı’yı canlandıran Korel Cezayirli de tüm bu gelişmeleri Kelebek’e anlattı.
"Köprü" dizisinin kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Melis Birkan, Elmas’ın Zeybek Yüzbaşı’yla başlayan platonik aşkıyla ilgili şunları söylüyor: "Zeybek Yüzbaşı, mesleğine hayatını adamış güçlü bir karakter... Neyin ne zaman, nerede ve nasıl karşımıza çıkacağını bilemeyiz. ’Köprü’de de kader, Elmas’la Zeybek Yüzbaşı’yı bir araya getiriyor. Elmas, asi, patavatsız, hırçın bir kız ama nedense Yüzbaşı Zeybek’in sözünü dinliyor. Onun vatan sevgisi, nazik, ince ruhlu karakteri, dramatik olaylarla karşılaşan Elmas’ı çok etkiliyor. İkilinin büyük bir aşk yaşayıp yaşamayacağını ileriki bölümlerde izleyeceğiz..."
HAYALİM SAVAŞ PİLOTU OLMAKTI
Özel hayatında da "aşkın sınır tanımazlığına" inandığını kaydeden Birkan, "Beni yolda gören ve tanıyan izleyiciler özellikle anneler, ’Aferin kızım sana, Öksüz’ü aldın sahiplendin. Helal olsun’ diyorlar. Gerçekten günümüzde de yaşanan bazı olayların ’Köprü’de işlenmesi halkın bu yapıma ilgisini artırıyor" diyor. Dizide, doğal olmak için hiç makyaj yapmadığını da sözlerine ekliyor Birkan: "Dizide o kadar çok ağlıyorum ki, annem de üzüntüden kahrolduğunu söylüyor... ’Kızım ne zaman bu dizide yüzün gülecek’ diye sorup duruyor. İnşallah Elmas’ın yüzü, Zeybek Yüzbaşı sayesinde birazcık olsun güler..."
"Kod Adı" adlı diziden sonra "Köprü"ye transfer olan Korel Cezayirli’yi dizide, her koşulda ve her şekilde devletin bütünlüğünü tehdit eden unsurların önüne çıkan cesur Yüzbaşı Zeybek rolüyle izliyoruz. Zeybek Yüzbaşı, gerek Vali Faruk Yazıcı, gerekse şehirdeki herkesin kalbini kazanmıştı. Onu dizide bugüne kadar, genelde üniformalı, görev başında, sert kimliğiyle dağ bayır dolaşırken izlemiştik. Son bölümde ise Yüzbaşı Zeybek’in köylü kızı Elmas’a karşı romantik davranışları dikkat çekti.
"En büyük hayalim savaş uçağı pilotu olmaktı. Askeri imtihanlarda gerekli puanı alamayınca ben de karada oyuncu olarak uçmanın yollarını aradım" diye konuşan Korel Cezayirli, asker rolü oynamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunun altını çiziyor. Askerliğini Kütahya ve Eskişehir’de yaptığını da belirten Cezayirli, "Köprü’de yüzbaşı rolüne bir ay çalışarak hazırlandım. Çok çalıştım. Komutanlarla görüştüm, bordo bereli subaylardan brif aldım" diyor.
Şu sıralarda Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda Haldun Dormen’in "Kantocu" adlı oyununu sergileyen Korel Cezayirli, dizide yakınlık duymaya başladığı Elmas’ı canlandıran Melis Birkan’la çok iyi anlaştıklarını belirtiyor: "Dünyaya farklı pencerelerden bakan iki insan, birbirlerine ilgi duyuyor. Kendini vatanına adamış bir asker ile tarifsiz acılarla yoğrulmuş bir anne karşı karşıya geliyor. Buluştukları ortak nokta: Ölüm... Bu çok trajik. Elmas ve Zeybek arasında büyük bir aşk hikayesi yaşanacak mı? Şu anda birbirlerine ilgi duymaya başlayan ikilinin aşkının büyüklüğü kendi içlerinde mi kalacak, yoksa doyasıya paylaşılacak mı? Bunu biz de bilmiyoruz, yapımcımız Ata Türkoğlu ve senaristimiz Ozan Yurdakul’a sormamız gerekiyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki; Köprü’de önümüzdeki haftalarda ekrana gelecek yeni bölümlerde de yine heyecan dorukta olacak ve duygusal fırtınalar yaşanacak gibi görünüyor...."
Köprü’nün şu anda ekranlarda yer alan diğer yapımlardan farklı çok özel bir proje olduğunu kaydeden Korel Cezayirli, sözlerini şöyle noktalıyor: "Bazı firmalardan sinema filmi teklifleri de aldım... Ancak sinema çok ciddi bir iş... Ben sinemayı çerez gibi görmüyorum. Çok inandığım bir senaryo olacak; o zaman gönül rahatlığıyla oynarım."
En büyük tutkum otomobiller
Filmlerini en az 5-6 kez izlediği Marlon Brando’ya hayran olduğunu ifade eden Korel Cezayirli’nin büyük merakı otomobiller ve makineler... Otomobil kullanmayı ve kendi başına tamir etmeyi çok sevdiğini kaydeden Cezayirli, "Neredeyse her gün 10 saat çalışıyorum. Beraber çalıştığım tiyatro sanatçısı eşim de çok yoğun. Ancak boş zaman yakalayabilirsek otomobille mini tatiller yapmayı çok seviyoruz" diyor.